Low fat, no sugar added - lovely muffins

Jeg havde en voldsom sød tand i går aftes efter aftensmaden! Og det er meget typisk - den søde tand bliver ikke rigtig stimuleret under aftenmåltidet, så den føler sig snydt, og sætter slemme tanker i gang! ;-)

Jeg har ofte oplevet at det allerbedste middel mod sukkertrang er at aktivere sig selv - det ender nogen gange ud i en gåtur med hunden, et brusebad, en tur i fitness, (nogen gange ender det også med at det ikke lykkes - og sukkertrangen vinder), og i går endte det med, at jeg gik i gang med at bage!

I går var altså en de dage hvor sukkertrangen vandt...
Men selvom den vinder, kan man jo gøre sit bedste for, at gøre det så lidt syndigt som muligt.
Og det var det jeg tænkte, da jeg gik i krig med at udvikle en kalorielet muffin!

Det er altid spændende, at afvente resultatet på det man får proppet ind i ovnen, men i går var der ingen grund til bekymring, for kagerne blev skønne!


Jeg forsøgte mig med to forskellige opskrifter, hvor den ene var mere slank end den anden :-)
Der er et forholdsvis højt fedtindhold i æggeblommen, og jeg har derfor, i den ene opskrift udelukkende brugt æggehvider. Det smager stadig super lækkert, men det er ingen hemmedlighed at kagen bliver lidt mere "svampet" når der anvendes hele æg. 

Ingredienser og næringsværdi:
Ingrediens Mængde Protein (g) Kulhydrat (g) Fedt (g) Kcal
Æg 1 stk 7 0,7 6,3 87,5
Stevia 2 g 0 0,1 0 0,4
Banan 75 g  1 15,8 0,2 68,9
Cheasy 0,1 Vanlije 75 g 3,2 2,9 0,1 25
Havregryn 50 g 6,6 34,1 3,3 192,1
Honning 5 g 0 4,1 0 16,4
Chokolade, mørk 15 g 0,9 9,5 4,4 80,6
Total   18,7 67,2 14,3 470,9
Pr. serving  1/6 3,12 11,2 2,38 78,48
Ingrediens Mængde Protein (g) Kulhydrat (g) Fedt (g) Kcal
Æggehvide 1 stk 3,3 0,3 0 14,4
Stevia 2 g 0 0,1 0 0,4
Banan 75 g  1 15,8 0,2 68,9
Cheasy 0,1 Vanlije 75 g 3,2 2,9 0,1 25
Havregryn 50 g 6,6 34,1 3,3 192,1
Honning 5 g 0 4,1 0 16,4
Chokolade, mørk 15 g 0,9 9,5 4,4 80,6
Total   15 66,8 8 397,8
Pr. serving  1/6 2,5 11,13 1,33 63,17

I begge kager anvendes desuden 1 tsk bagepulver
Og i den ene opskrift tilsatte jeg desuden 1 spsk ren kakaopulver.

Ingredienserne giver ca. 6 muffins!

OPSKRIFT:
Og hold på hat og briller - for den er super indviklet! ;-D

Pisk æg og stevia sammen
Tilsæt de resterende ingredienser
Bland det sammen og hæld det i muffinsformene!
Bages i ovnen ca. 20 min ved 180' varmluft

Da opskriften er yderst fedtfattig, sidder kagerne ret godt fast i formen.
Det kan evt. afhjælpes ved lige at spraye formene med noget olie, eller at lave kagerne i en form uden papir, som du smører med olie :-)

God fornøjelse :D

Venlig hilsen 
Sandra Lykke 

Kommentarer

  1. Hej Elin

    Tak for interessen :-)
    Jeg har netop oprettet mig, og glæder mig til at dele med jer!

    Mvh Sandra

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Pulled chicken burger med Coleslaw

Pitabrød med fyld af spidskålssalat, grillspyd og tomatsalsa

Salat med rød spidskål og asiatisk dressing